בדיקות טרם פתיחת עסק

בדיקות טרם פתיחת עסק

אילו בדיקות מוקדמות מומלץ לבצע בטרם פתיחת בית אוכל ?

• בדיקת ההיסטוריה של העסק הקודם: אם לעסק עבירות בנייה, צווי סגירה שיפוטיים, בעיות רישוי קודמות וכיו”ב

• בדיקה מקיפה בתיק בניין על חריגות בנייה במקום לעומת תכנית הבנייה המאושרת והיתר בנייה. בנכס בו נעשו עבירות בנייה, לא יהיה ניתן להשלים את הליך הרישוי .

• מקום העסק המבוקש חייב להיות תואם את מפת אזורי הבילוי ושעות הפעילות של בתי האוכל המפה משקפת את המדיניות הקובעת את האזורים בהם יכולים בתי אוכל לפעול לאחר השעה 24:00 ,השעה המותרת על פי החוק לפעולת עסקים ללא היתר לילה.
למשל, פאב אינו יכול לפעול בלילה, באזור שמותרת בו פעילות עד השעה 24:00 בלבד.

• האם ניתן לנהל בנכס שבחרתם את העסק המבוקש מבחינת גודל הנכס, תשתיות קיימות, אפשרות להוצשאת שולחנות וכיסאות למדרכה, בניית ארובה וכיו”ב.

• אם העסק הוא בנכס שאינו תואם את השימוש המותר על-פי חוק התכנון והבנייה – השימוש בנכס מהווה “שימוש חורג” על פי החוק. במצב מסוג זה העלויות גבוהות למדי וההליך הביורוקראטי מורכב.
למשל, הקמת מסעדה באזור תעשיה מהווה על פי רוב שימוש חורג להיתר הבנייה שכן המבנה נבנה לצורכי תעשיה, ולעתים גם שימוש חורג לתכנית בניין עיר (תב”ע) המייעדת את האזור לתעשייה בלבד )

• מתקנים שונים הנבנים בעסק חייבים היתר בנייה : ארובה, מתקני טיהור אוויר, גגון בכניסה, חדרי קירור חיצוניים, במות עץ וכיו”ב. יש לבדוק האם ניתן להוציא היתר לרכישה או לשכירה של העסק, או שהוצא היתר בנייה.

אם אתה מתלבט, האם הנכס שבחרת מתאים להקמת העסק שלך?
אנו נשמח לעשות בשבילך את כל הבדיקות המקדימות לתחילת תהליך רישיון העסק.

חיסכון בזמן!!!
חיסכון בכסף!!!

נגישות